Магията на Родопите завладява Пловдив

  • 10 февруари 2019, 19:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium rodopa

Магията на Родопите ще завладее Пловдив с най-популярните и любими родопски песни и музикални произведения. Спектакълът „Чан до чан, песен до песен” на Ансамбъл „Родопа"-Смолян ще бъде представен пред пловдивска публика на 25 февруари от 19 ч. в Дома на културата ”Борис Христов”.

Спектакълът е едно своеобразно завръщане към корените, един изминат път към нашите предци. Всяка родопска песен е история, изживяна в сърцето на всеки родопчанин. Родопската песен - тя не се пее с глас, а с душа. Когато запееш на върха, планината поема и разнася гласа ти.

Подухне вятър, дигне песента и я възнесе нависоко и широко, па се зарее като птица, като литнала ласка и вопъл от майчиния скут на Родопа планина, отбелязват организаторите.

Фолклорен ансамбъл „Родопа”-Смолян е създаден през 1960 г., за да събира, запазва и популяризира уникалния песенно-инструментален фолклор на Родопа планина. Трите здраво споени формации - народен хор, оркестър и танцов състав, поднасят специфично стилово изкуство, наситено с багри и многогласие, и овладян ритъм.



От основаването си „Родопа” има над 6000 концерта и с годините придобива все по-голяма популярност и признание.

Снимката е илюстративна

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!