Махат публиката от стадиона при неспазване на мерките

  • 17 октомври 2020, 16:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium stadion vasil levski

Строг контрол ще бъде упражняван от българските здравни власти и делегатите на Европейската футболна конфедерация (УЕФА) по време на мачовете от Европейските клубни турнири.

Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, като добави, че ако мерките за безопасност не се спазват, то на следващите мачове може да няма публика.

“Удовлетворихме желанието на феновете, които толкова години чакат отборът им да влезе в групите на Лига Европа, и сега ги моля да спазват тези мерки, които разпоредихме. Те са съобразени изцяло с препоръките на здравното министерство да се осигури нормална и чиста среда сред публиката, защото здравето на българските граждани е най-важно, но то зависи и от тяхната дисциплина. Ще има делегати на УЕФА, които ще следят за спазването на тези мерки, защото в нашите указания са разписани препоръките, пратени от УЕФА. Ако има нарушения, то ще има и санкции. Най-тежката възможна е мачове да се играят без публика.УЕФА направи жеста да допусне до 30% от капацитета на съоръженията да бъде запълнен с ясната идея, че това са големи стадиони, обезопасени, които ще могат да гарантират здравето на хората. Нека всички да подходят отговорно, да си свършим нашата работа, за да може всички да бъдат щастливи от крайния изход на срещата, да няма сърдити и наказани.

Всички трябва да носят маски, на входа ще се извършва проверка на телесната температура на всеки посетител, а на стадиона няма да бъдат допускани зрители с грипоподобни симптоми. Ще бъдем безкомпромисни за спазването на мерките, защото здравето на нашите граждани е най-важно”, зави Красен Кралев.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.