Майката на Паоло е лице на кампания за безопасност по пътищата

  • 27 ноември 2014, 17:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54775f12c1a79

Майката на 4-годишния Паоло, който бе прегазен смъртоносно на пещеходната зона в Стара Загора, докато караше велосипедчето си, Красимира Иванова, е едно от лицата на новата инициатива за безопасност на децата по пътищата. Тя е под наслов „Аз съм бъдещето. Пази ме!” и бе представена в четвъртък от инициативната група.


В нея са включени още автомобилните състезатели и национални шампиони Георги Петров и Николай Диков, общинари, представители на транспортни фирми, рекламни агенции и др. Инициаторите са изработили и ще разпространят сред водачите на автомобили в различни фирми, таксиметровия превоз и любителите-шофьори 5 хиляди рекламни ароматизатори с две лица – на български и английски. Върху тях е изобразено малко дете с велосипедче, което минава по зебра с надпис над него „Аз съм бъдещето. Пази ме!“


 

„Нашата идея е шофьорите на пътя да бъдат постоянно нащрек. Ако този призив е постоянно пред очите им, когато са на кормилото, може би ще бъдат по-внимателни и по-предпазливи при движение“, заяви Красимира Иванова.


Инициаторите не са поставили под специална защита рекламния слайд, той може да се използва от всеки, който го намира за удачен, при разработката на всякакви рекламни материали.