Майстори и цветари преобразяват квартал във Варна

  • 01 юни 2020, 14:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 84699429 2763818397056466 4075666669593165824 o

Районът, в който варненци най-активно преобразяват сами кварталните градинки, е "Владислав Варненчик". Това констатира кметът на града Иван Портних. 

Той поздрави всички майстори и цветари, които и тази пролет преобразяват градинки и междублокови пространства в конкурса „Пъстро и създадено с любов”, организиран от районния кмет Николай Костадинов. "Ние също продължаваме работа в района. Имаме проекти, които, надявам се, ще успеем да реализираме, въпреки сложната икономическа обстановка", обяви Портних. 

След успешния пилотен проект за облагородяване на IV микрорайон, се предвижда обновяване на "Кайсиева градина" - има готов проект, в ход е процедура за избор на изпълнител. Ще бъдат ремонтирани улици, междублокови пространства с нови паркоместа и озеленяване, с детски и спортни площадки.

Продължава и изграждането на модерния спортно-развлекателен комплекс - с открити площадки за футбол, баскетбол, игрища за волейбол и тенис на корт, фитнет, скейтпарк, тенис на маса. Владиславово вече ще има спортна зала с 400 места, съобщи още кметът и посочи, че Варна очаква държавна финансова подкрепа за строителство на нов корпус на детска градина "Приказка".

"В по-дългосрочен план работим по проекти за изграждане на културно-спортен център с басейн в ОУ "Стоян Михайловски", планираме разширения на бул. "Цар Освободител" и пробив на бул. "Константин и Фружин" до бул. "Трети март", ремонти на ул. "Д-р Петър Дертлиев", "Димитър Пешев", "Д-р Емил Станчев" и други", допълни още варненският кмет.

 

снимки: Фейсбук, Иван Портних