Майсторки на волана се събират на рали в Гълъбово

  • 01 септември 2018, 08:49
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium old car 2222224 960 720

Eкипажи от цяла България ще се включат в тазгодишното Дамско автомобилно състезание в Гълъбово. То се организира за шести път от Общината и е част от празненствата по повод 49 години от обявяването на Гълъбово за град.

Стартът ще бъде даден днес, 1 септември, в 10 часа. Дамите ще се състезават по трасе - бул. „Република“ и Кръговото в централната градска част. В състезанието по майсторско управление участие ще вземат жени-шофьори с валидни шофьорски книжки и другите необходими документи по Закона за движение по пътищата. 

Ще бъдат връчени седем специални награди. Ще има и призове-изненади.

В дамското рали могат да се включат представителки на нежния пол от цялата страна  навършили пълнолетие и притежателки на валидни свидетелства за правоуправление на МПС. Освен това всяка дама, която се осмели да участва, ще получи ваучер за 10 литра гориво. Всички ще теглят жребий за реда на излизането им по трасето. Състезанието ще се проведе за най-добро време. Елементите са: каране между конуси, тип „змейка“, паркиране на преден ход и на заден ход, пълна обиколка на Кръговото, отново „гараж“ и конуси, а на финала ще имат няколко метра за ускорение.

Жури и стюарди ще са разположени по трасето, те ще могат да правят оценка на шофьорите за изпълнението на елементите, като при грешка ще поставят наказателно време към общото времеизмерване на обиколката.