Мамят пенсионери със здравни беседи

  • 13 юни 2016, 10:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 2ffc e623

Пловдивска фирма върти измами, като прилъгва старци да купуват „лечебни стоки” менте, които трябва да заплащат с бързи кредити, натоварени с огромни лихви.


Мошениците звънят по телефона на болни пенсионери и ги канят на здравни беседи. По време на сказката те придумвали слушателите да си купят от тях постелки и колани от „специална овча вълна”, които премахвали болките в кости и стави.


За да се сдобият с вълшебните продукти на стойност над 1200 лева, старците трябвало да платят капаро от 300 лева. Те били превозвани с автомобил на фирмата до дома им, за да дадат веднага парите. Тези, които нямали спестявания, за да се издължат в срок били прилъгвани да теглят бърз кредит, документите за който предварително били подготвени.


"Баща ми и трима мои близки, всички на възраст над 70 години, бяха ужилени по тази схема", жалва се Невин Мустафова от Кубрат. От комисията за защита на потребителите, където тя се е оплакала, отговорили, че знаят за измамата, защото имали много сигнали от пострадали.


Невин е изпратила жалба и до прокуратурата, с настояване да разследват далаверата и да спрат дейността на скандалната фирма. Проверка трябва да направи и Комисията за защита на личните данни, защото е видно, че мошениците разполагат с имената , телефоните и ЕГН-тата на нарочените за измама старци, категорична е пострадалата.