Манолова награди победителите в "Кмет на гражданите"

  • 27 октомври 2017, 15:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%bd%d0%b0 %d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0 2017 16

Станаха ясни и победителите в категорията „Кмет на гражданите“ в националния конкурс „Кмет на годината 2017“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Отличените градоначалници отново са трима – по един за малка, средна и голяма община. Това са кметовете на Кресна Николай Георгиев, на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и на Стара Загора Живко Тодоров.

Всички те бяха наградени лично от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

"Гражданите са тези, които избират кметовете, така, че оценката на гражданите е най-важна. За мен това е категорията на кметовете отличници", каза Манолова при връчването на призовете. 

„Благодаря на организаторите и на г-н Томов за възможността да участваме в  това съревнование. Стара Загора може да се похвали със силно икономическо развитие. Благодаря на хората, които ме допкрепят. Защото без гражданите, кметовете няма как да направим така, че да заслужим тези награди. Нека сме съпричастни с кметовете от Бургаско и да намерим начин да помогнем на тези общини. Стара Загора ще го направи още в понеделник”, каза кметът Тодоров.

„Оценката на гражданите е високо постижение, благодаря за нея, благодаря и на институциите и на администрацията, на организаторите и на г-н Томов”, каза кметът Добрев.

„Благодаря на организаторите, на съгражданите ми, на всички кметове. Благодаря на всички, които ни помогнаха да се справим с щетите от природното бедствие. Този приз ни мотивира да работим все така”, каза кметът Георгиев.

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2017" - четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.