Манолова награди победителите в "Кмет на гражданите 2018"

  • 15 ноември 2018, 20:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0232

Станаха ясни и победителите в категорията "Кмет на гражданите" в националния онлайн конкурс "Кмет на годината 2018", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Отличените градоначалници отново са трима – по един за малка, средна и голяма община. Това са кметовете на Ивайловград - Диана Овчарова, на Смолян - Николай Мелемов и на Благоевград - Атанас Камбитов.

Всички те бяха наградени лично от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

"Чест е да бъда част от тази голяма церемония, за да връча наградата "Кмет на гражданите".  Най-важната категорията на местните управници, които са получили отличен от своите съграждани. Това носи най-голяма удовлетвореност, но и най-голяма отговорност", каза Манолова.

"Благодаря за подкрепата на хората през всичките тези години, с които заедно работихме Благоевград да става все по-хубаво, красиво и уютно място за живот. Благодаря на правителството и премиера за помощта. Искам специално да изкажа благодарност и към г-н Боян Томов за това, че създаде този конкурс - този позитивен конкурс, чрез който се показват усилията и работата на българските кметове - парковете, велоалеите, улиците, санираните блокове", заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

"Всеки от нас ежедневно се труди и стараде за бъдещето на своята община. Благодаря на г-н Боян Томов, че превърна конкурса "Кмет на годината" в традиция", обърна се от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.

"Няма по-голяма награда за един кмет от признанието на неговите съграждани", заяви управникът на Ивайловград Диана Овчарова.

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2018" - четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.

Снимка Красимир Свраков