Маратон край Дунав в Деня на спорта

  • 17 май 2017, 14:45
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 2

С маратон от Ботев парк до централния площад в Козлодуй ще отбележат днес Деня на спорта. В надпреварата ще се включат ентусиасти от всякакви възрасти, като всеки може да избере от коя точка на спринта да започне.

Маратонът стартира в 17.30 ч. За тичащите са подсигурени пунктове с медицинско оборудване и вода. Всички участници под 18 години ще трябва да предоставят декларации от своите родители, че са съгласни децата им да се включат в маратона. За възрастните, които ще се присъединят, декларации ще се попълват на място.

Записване за маратона не е необходимо, но се държи на спротната екипировка на ентусиастите. За всеки участник (при финала) ще има специална тематична награда.

Очаква се маратонът да приключи след 18.10 ч., когато на централния площад ще започне кратка празнична програма във връзка с предстоящите Ботеви дни 2017.

Междувременно на площада в центъра ще се проведе информационна платформа, чрез която желаещите спортни клубове ще представят своята дейност, постижения, купи, медали. Родители и деца ще могат да се срещнат лично с треньорите, да разберат повече за тренировъчния процес, времето за тренировки и условията за записване във всеки един клуб.