Маратон превзема атомната столица

  • 17 май 2019, 12:29
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium %d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bd %d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%b9

Голям маратон превзема днес Козлодуй. Събитието е традиционно и се провежда по повод Деня на българския спорт. Организатор е общинската администратор. Тази година надпреварата стартира от бившата бензиностанция „Региана”. Началото е точно в 17:15 ч. и се очаква да приключи около 17.45 ч. на централния стадион в града, където по това време официално ще бъдат открити Ботеви дни 2019 и ще се проведат 2 щафети по 400 метра за деца от детските градини в Козлодуй и ученици от 1-ви до 4-ти клас от училищата в общината. 

Бегачите ще преминат през три обособени пункта, от които желаещите ще могат да се включат в мероприятието. Въпросните пунктове ще бъдат разположени, както следва: пред ресторант „Олтения”, пред бившата закусвалня „Европа”, пред сградата на РУ „Полиция”, а най-малките ще могат да се включат от пункта,  разположен до паркинга на „Лидъл”.

За включване в маратона ще се предават собственоръчно подписани декларации, срещу които ще се получава стикер с номер за участие. Всички участници под 18 години ще трябва да предоставят декларации от своите родители. За възрастните, които ще се присъединят, декларации ще се попълват на място. Не е необходимо предварително записване за участие.

"Приканваме гражданите да се включат масово в спортното събитие, с което ще се отбележи Деня на спорта и ще бъде дадено началото на Ботевите тържества. За всеки участник (на финала) ще има специална тематична награда", обещаха от общинската администрация. 

Маратонът ще стартира точно в 17:15 часа и се очаква да приключи около 17.45 часа на централния стадион  в града, където по това време официално ще бъдат открити Ботеви дни 2019 и ще се проведат 2 щафети по 400 метра за деца от детските градини в Козлодуй и ученици от 1-ви до 4-ти клас от училищата в общината. Гвоздеят на програмата ще бъде състезанието на СК „Максимус” – лежанка и тяга със специален гост Красимир Сарафов.