Маргарита Попова отива в Ловеч да почете Апостола на свободата

  • 30 януари 2013, 09:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d9b28d552

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде официален гост на събитията, с които Ловеч ще отбележи 140-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.


Проявите започват още на 11 февруари, а кулминацията ще бъде на 19 февруари, когато градът по традиция чества името и подвига на Левски.


В музея „Васил Левски“ ще има мултимедийна презентация „Личните вещи на Апостола“, в изложбената зала „Покрит мост“ ще бъде открита изложбата „Васил Левски и вътрешната революционна организация“. В проявите са включени дебати от Дискусионен клуб „Васил Левски“, в които ще участват научни работници и музейни специалисти.


Втора изложба за Левски ще бъде открита на 13 февруари, а на 16 и 17 февруари е традиционният турнир по футбол за купа „Васил Левски“ - в Спортната зала на града.


На 19 февруари проявите започват още от сутринта. В 6.45 тръгва традиционният туристически поход „Пътят към Къкрина“, в 10 ч. в Къкринското ханче е панихидата за Левски и поднасянето на цветя пред барелефа му. Специална сесия ще има общинският съвет, посветено на 140-годишнината от гибелта на Апостола.