Маринов: Очакваме още дъжд, готови сме да реагираме

  • 03 юни 2019, 11:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium mm

"Очаква се голямо количество дъжд и днес, затова ние не сме се успокоили. Това каза на брифинг пред ОД на МВР в Пловдив вътрешният министър Младен Маринов, който отиде да инспектира работата по отводняване след пороите, които заляха града под тепетата и причиниха големи наводнения.

Метеорологичните условия са такива, че това може да се случи на територията на цялата страна, добави той, цитиран от bTV.

Вътрешният министър обясни, че е предотвратена голяма авария, при която водата е можела да залее много електрически табла в НКЖИ.

Маринов обясни, че всички са в готовност да реагират при следващи валежи и заяви, че засега не е счетено за необходимо да се обявява бедствено положение в Пловдив.

"Щетите ще бъдат установени.Областните управители и кметовете ще го направят, на този етап не се обявява извънредно положение, материалните щети засега са нормални за такъв тип бедствия", поясни още той.

Около и над 70 литра са се изляли, което бе очаквано за два дни, а това се случи за една нощ, добави гл. комисар Николай Николов.Маринов увери, че шахтите се почистват постоянно.

"Но дори и да е така, при такова количество валежи е възможно да са паднали клони и сега ще бъдат премахнати, за да се отвежда водата", обясни вътрешният министър.

Снимка: bTV