Мария Габриел връчи ваучер на кмета Камбитов за безплатен интернет

  • 25 март 2019, 15:50
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 8b451ea028247d53f9a7887970f4252c

Българският еврокомисар Мария Габриел връчи символичен ваучер на кмета д-р Атанас Камбитов за изграждане на система за безплатен интернет на ключови места в Благоевград. Той е на стойност 15 000 евро и ще даде възможност за безжична връзка с високоскоростен wifi  на площадите „Георги Измирлиев“, „Македония“, както и в Градската градина.  

Община Благоевград е една от 113-те одобрени български общини в рамкте на кампанията. Най-голямото предимство на инициативата WIFI4EU е това, че всички точки в Европа са свързани в мрежа. Еврокомисарят бе водещ и на Граждански диалог „Цифровото образоване: Двигател на цифровата икономика“. В него взеха участие кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов , народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, декани на факултети към ЮЗУ „Неофит Рилски“ , преподаватели и студенти.

Участниците в диалога акцентираха върху възможностите, които дава цифровизацията за развитието на Благоевград. Беше обсъдена и необходимостта от непрекъснато повишаване на киберсигурността, тема, по която българският еврокомисар Мария Габриел работи непрекъснато от няколко години.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!