Мария Илиева - от математиката до дует с Тони Карейра

  • 01 декември 2019, 09:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 773742 10151242978865197 2016956701 o

Чаровната и талантлива българска певица Мария Илиева днес черпи за рожден ден!

Поп изпълнителката е родом от Велико Търново. Израства в семейство на класически музиканти и съвсем не изненадващо тръгва по стъпките на родителите си. Още на 5 годинки ходи на уроци по пиано и солфеж, а малко по-късно започва да пее. Мария учи и завършва Математическата гимназия и УНСС в София. Но любовта ѝ към нотите и сцената в далеч по-голяма - затова тя решава да се отдаде изцяло на мечтата си да стане певица. 

Първите си стъпки към звездният път на славата прави като вокал на групата "Високо", тогава води и две музикални предавания по телевизията. Краят на 2000 г. е най-важната до този момент за болярката. БМК предалага на Мария солова кариера и продуцентски договор. 

Широка популярност и хиляди фенове ѝ донасят хитовите парчета "Лунен сън" и "Нищо", които я изстрелват на върха на класациите и ѝ спечелват престижни награди. Сред незабравимите песни на звездата са "Стерео стая", "Крадена любов" (дуетен сингъл с Графа), "O Primeiro Grande Amor" (дует с Тони Карейра), "Видимо доволни" (дует с Криско) и др. До момента Мария Илиева е издала четири албума. 

Българката е канена да подгрява концертите на световни звезди като Джордж Майкъл, Симпъл Майндс, Дани Миноуг, Атомик Китън, Garaj Mahal.