Машини мият ударно улиците в Кърджали

  • 17 март 2020, 08:14
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8   %d0%9a%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8

Дезинфекция и машинно миене на град Кърджали започва днес. Общинско предприятие “Озеленяване, благоустройство и чистота“ започва мащабно чистене на 81 детски площадки в центъра и градските квартали по изготвен график. Ще бъде извършена дезинфекция на парковете, пространствата пред паметниците, района пред централната църква, Дома на културата, Художествената галерия и местата за почивка.

Дезинфекцията  на зелената система ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на гражданите, преминаващи през парковете и градините или почиващи в тях, обясниха от Общинска  администрация. От сряда ЗЗД “Грийн Партнърс-БКС” ще започне машинно миене на улиците в  Кърджали по  график.

Всички улици първа категория ще се мият всеки ден, улиците втора категория – три пъти седмично, улиците трета и четвърта категория – един път седмично. Във водата в цистерните ще се добави дезинфектант, одобрен от Министерството на здравеопазването. Миенето ще започва в ранните часове на деня, за да не се пречи на движението. Ще се измиват и прилежащите тротоари, площади и други пешеходни пространства.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!