Мащабни ремонти започват в Кюстендил

  • 01 октомври 2020, 11:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium obshitna kustendil

До две седмици и половина в Кюстендил ще започне мащабен ремонт на сградата на стадион "Осогово" в Кюстендил и на театъра в града, съобщи кметът Петър Паунов.Стадионът ще бъде обновен с 3 милиона лева, отпуснати от правителството. Предвижда се саниране на комплекса и осигуряване на добри условия за спорт на децата от града.

Обновени ще бъдат всички фасади на стадиона, подменена ще бъде дограмата. Поставени ще бъдат изолации на таваните, а всички електрически табла ще бъдат ремонтирани. Ще има и нова сауна за спортисти с минерална вода.

За ремонт на театъра, който не работи от края на март, пък са нужни близо 6 млн.лв. Половината от тях са безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма "Региони в растеж". Съгласно изискванията на оперативната програма, Община Кюстендил трябва да осигури собствено съфинансиране. Проектът включва реконструкция и обновяване на сградата на театъра и пространството пред него, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа на лица с увреждания.След като приключи ремонта на сградата на театъра ще започне облагородяване и на пространството около него.