Мастър шеф проведе урок в Мездра

  • 29 март 2019, 20:06
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium dsc3224

Лекция на тема "Кетъринг и кетърингово обслужване" проведе в мездренската професионална гимназия „Алеко Константинов“ президентът на международната VIP академия по ресторантьорство „Интерменю“ Асен Чаушев. Той и изпълнителният директор Мария Георгиева изчерпателно обясниха професията „ресторантьор“. На лекцията присъстваха учениците от 10-и, 11-и и 12-и клас на гимназията, гости от 7-и клас на ОУ „Хр. Ботев“ и ОУ „Кирил и Методий“, както и учители.

По време на лекцията професионалният готвач запозна младежите със своята биография. Не пропусна да разкаже и за успехите си на световно ниво, сред които I място на Международен конкурс в Япония, за своята огромна торта  с височина 3, 21 метра. Също така предложи на младите, навършили 18 години, възможност за образование, работа и професионална реализация.

Под надзора на Асен Чаушев бъдещите готвачи приготвиха 5 студени предястия. „Най важното качество в кетъринга е да си добър организатор“ – припомни на младите готвачи Асен Чаушев.

Останал доволен от работата на младежите майстор-готвач Асен Чаушев, благодари на младежите за интереса, който проявяват към неговата професия и сподели за намеренията си да се срещнат отново, да ги запознае и с основните техники на фламбирането и приготвяне на луксозни ястия с имена на композитори.