Мечта за църква обедини българи от страната и чужбина

  • 04 януари 2020, 10:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium image 7592970 128

Българи от страната и чужбина, обединени в църковно настоятелство "Свети Пантелеймон", събират средства за изграждане на малък параклис в село Стоян Заимово. Те вече закупили място за строеж в местността "Голямата черква" и събрали част от необходимата за храма сума. За да довършат започнатото, миряните се обръщат за помощ към властимащите с писмо до парламент, правителството и президента. 

"Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис в местността "Голямата черква", на 1.5 км от село Стоян Заимово, на място, на което е имало седем черковища и манастири.  "Голямата черква" е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел - да върнем  Божията благодат над земите на Тракия. Построяването на дом Господен е дело мъчно във времена на безпросветност и духовен упадък, но това още повече ни задължава да бъдем съзидателни, да бъдем отговорни за възпитанието на децата ни.

За строителството на храма са нужни 30 000 лева, събрали сме до момента 10 656 лева, благодарение на ученици и пенсионери, кото започнаха начинанието с много вяра и ентусиазъм.  За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни много медии и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства.

Обръщаме се към вас с надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело. Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план, както и благословията на нашия владика", пишат в обръщението си членовете на настоятелството.

Желаещите да подкрепят богоугодното дело могат да се обадят на телефон тел.: 0898792351 или да дарят средства по банкова сметка: BG50UNCR70001523085895.