Медали за отличниците в Шумен

  • 24 юни 2020, 18:17
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium dsc 3703

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех от кмета Любомир Христов. Празничната церемония се проведе в двора на къща музей “Панчо Владигеров”.

На церемонията присъстваха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Албена Неделчева, директори на училища, учители и родители.

Кметът Любомир Христов поздрави абитуриентите за отличните резултати, които са постигнали през годините на своето обучение в средния курс. “Светът е пред вас. Той ще ви открие пътищата, по които да продължите. Учете и станете добри професионалисти. Но трябва да знаете, че ви предстоят и неща, които никой няма да ви преподава специално. Вие сами ще разберете, колко е важно да бъдеш отговорен към себе си и към другите, за да успееш. Животът ще бъде вашият учител. Постигнете мечтите си. Но преди всичко бъдете добри хора. Помнете своето родно място и се върнете отново тук“, с тези думи Христов се обърна към зрелостниците.

Петра Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините.

Другите 12 първенци на Випуск 2020 в Шумен са Екатерина Петкова от ПЕГ „Никола Вапцаров”, Симона Стоянова от ППМГ „Нанчо Попович“, Калоян Николов от СУ „Васил Левски”, Димана Стоянова от СУ „Йоан Екзарх Български“, Тонислав Троев от СУ „Панайот Волов“, Мария Пенева от СУ „Сава Доброплодни“, Мелис Рашидова от СУ „Трайко Симеонов“, Есра Сабит от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, Даниел Рачев от ПГМЕТТ "Христо Ботев", Даниел Ангелов от ПГОХХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, Стефан Иванов от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Берна Исмет от Духовното училище “Нювваб”.