Медици от 5 страни се състезават на кортовете в Албена

  • 11 май 2019, 17:50
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 11 %d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d1%8f2

Около 50 настоящи и бъдещи медици от България, Русия, Испания, Великобритания и Германия участват в ежегодния международен турнир по тенис „Анестезия оупън“. Осмото му издание се провежда на кортовете в курорта Албена. Индивидуалните срещи и игрите на двойки ще продължат и утре, когато е награждаването на победителите.

„Ние ще продължаваме, както и досега, да инвестираме в спортни прояви, защото няма в света университет без спорт. Изключително съм горд и щастлив, че за трета поредна година МУ – Варна, става комплексен победител на Варненската универсиада. Тенисистите също са наша гордост с успехите, които постигат на състезанията“, каза при откриването ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов.

Организатор на турнира е катедра „Анестезиология, спешна и инвазивна медицина“ в МУ - Варна. Ръководителят на катедрата и идеолог на турнира проф. д-р Вилиян Платиканов каза: „Две са магиите, които събират ежегодно по време на „Анестезия оупън“ толкова много медици от цял свят на кортовете - спортът и приятелството. Извън корта ние сме приятели, а на корта сме спортни съперници. Тук сме, за да играем тенис и да бъдем все по-добри приятели.“

Проф. Иванов връчи ежегодната награда на името на Митко Йовев за цялостен принос в популяризиране и утвърждаване на тениса в академичните среди на  проф. д-р Пламен Панайотов, началник на клиниката по кардиохирургия във варненската университетска болница „Св. Марина“.

„Митко Йовев беше добър наш приятел. Той е един от хората, които винаги са създавали лице и позитивно настроение във варненския тенис и беше един от най-стилните състезатели от Варна. За мен е огромна чест да получа тази награда“, каза при получаване на почетния плакет и грамотата проф. Панайотов, който играе тенис от дете.