Медицински прегледи на депутатска приемна в Баните

  • 09 октомври 2017, 12:32
  • Default profile Автор Анита Чолакова
Medium 6

Медицински прегледи на две момичета извърши депутатът д-р Даниела Дариткова по време на своята приемна в община Баните. Денят и часовете на приемната бяха предварително оповестени. Освен жители на общината, на нея майки доведоха болни деца за преглед, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Смолян.

Преди това съдействие за изграждане на спортна площадка поиска от депутата от ГЕРБ директорът на СУ „Христо Ботев“ в Баните Пенчо Токучев. Той обясни, че администрацията е възложила проектиране за желаната спортна площадка с няколко игрища чрез обществена поръчка на стойност 30 000 лева. Очакваната стойност, необходима за нейната реализация, ще е около 300 000 лева.

Токучев се надява площадката да бъде готова за предстоящия юбилей на училището, който ще се отбележи тържествено на 2 юни 2018 г. Школото има нужда също от подновяване на парната инсталация, нови радиатори и ремонт на покрива. 

Към приемната на д-р Дариткова се присъедини кметът на общината Милен Белчев, тъй като очаквано няколко от питанията касаеха местната администрация. Той я запозна с проектите, по които работи общината и на които разчита за финансиране. Най-големите надежди на Белчев са да получи одобрение за проектите, които е подал по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на обща стойност 13,5 млн. лв. Единият е за реконструкция и рехабилитация на улични мрежи на стойност 2,5 млн. лв. Другият е за реконструкция на пътя от Баните към Вишнево и Гълъбово. Третият е за главен водопровод на Стърница, Давидково, Баните, Вишнево, Оряховец и Дрянка с водоем за Оряховец и пречиствателна станция.

Да се допитат лично за хода на проектите по ПРСР дойдоха кметът на Оряховец Невен Белчев - близнак на общинския кмет, и кметицата на Вишнево Бистра Топалова, защото очакват свеж ресурс за инвестиции в селата им.