Медицинският университет в Пловдив в топ 5 на най-добрите ВУЗ-ове у нас

  • 14 юли 2014, 07:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53c38090028d7

Медицинският университет в Пловдив е в топ 5 на най-добрите висши учебни заведения в България. Това сочат последните данни на Националната агенция по оценяване и акредитация.


Пловдивският ВУЗ попада в първата петица заедно с МУ-София, УНСС, СУ "Климент Охридски" и Технически университет-София. Институционалната акредитация на българските висши училища обхваща цялостната им академична дейност - учебна, научно-изследователска, международна, а също конкурентоспособност и качество.


"Можем да бъдем горди с високите резултати от институционалната акредитация на МУ-Пловдив през последната година, което говори за работата на всички структури в нашия университет", коментира ректорът на проф. д-р Стефан Костянев.


В същото време Пловдивският медицински университет е на първо място сред университетите извън столицата, като оглавява и класацията на най-добрите вузове в Пловдив. След МУ-Пловдив остават ПУ "Паисий Хилендарски", Аграрният университет, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Университетът по хранителни технологии.


*Още новини от Пловдив четете тук