Мелник дарява с вино холивудския актьор Арманд Асанте

  • 28 април 2017, 14:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium armand assante

armand-assante

С дарове ще си тръгне от Мелник известният актьор от Холивуд - Арманд Асанте. Това разкри кметът на най-малкия ни град Наско Петев. Американски екип снима екшън с участието на холивудската звезда в Мелнишкия край през изминалата седмица. Снимките започнаха в понеделник в санданското село Хотово и приключиха в петък. Продукцията разказва за вечната битка между мафията и полицията. Действието на филма се развива основно в Албания, но няколко сцени се заснеха в Хотово и в Мелник. Екипът е от стотина души, настанени са в различни хотели в района. Доволни са от съдействието на местните хора, от гостоприемството им, от традиционната българска кухня и хубавото мелнишко вино.

„Снимат за последно в прочутата Кордопулова къща, построена през далечната 1754 година, тя е най-голямата възрожденска сграда за живеене на Балканския полуостров. Направена е специално за производство, съхранение и търговия на вино”, обясни управникът на Мелник.

Той е радостен, че екипът приел поканата му за коктейл в петък вечер, за да уважи всички гости и най-вече Арманд Асанте. „Ще му дам книгата на мелничанина Атанас Кременлиев за нашия чуден град със заглавие „Мелник – обагрена с вино легенда”, рекламни материали за община Сандански. За „десерт” ще има и бутилка от най-хубавото мелнишко вино, за да почерпи близките си в САЩ”, разкри Наско Петев.

В продукцията участват освен американски актьори, също така руски и албански актьори. Има и няколко звезди от българското кино. Снимачният екип нае за снимките и трийсетина статисти от близките населени места.