Ментета "Адидас" и "Гучи" прибраха при полицейска акция в Шумен

  • 30 април 2019, 14:30
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium %d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b5

47 кашона със стоки менте на известни търговски марки бяха намерени и иззети при полицейска операция в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Акцията на полицаите е проведена на 25 април, след като от Отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“ била получена информация, че в Индустриалната зона на Шумен неизвестни посетили офис на куриерска фирма. Заявили, че имат намерение да изпратят много на брой предварително опаковани колетни пратки за страни в Европейския съюз.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност към ОДМВР- Шумен разкрили, че в офиса на куриерската фирма вече са предадени няколко пратки. В близост полицаите установили паркиран товарен автомобил Рено с русенска регистрация. При проверка в него са намерени 47 кашона, в които имало луксозни спортни дрехи, обувки, чанти, чехли, колани обозначени със знаците на известни търговски марки „Адидас“ „Найк“, „Томи Хилфигър“, „Гучи“, Долче и Габана“ и др.

Полицаите получили информация, че водачът на товарния автомобил се придвижва заедно с шофьор на Ауди А6 също с русенска регистрация. Двамата мъже са намерени. Това са Е.А. /46г./ и Т.Т. / 41г./, които към момента на проверката не са представили документ за произход на стоките.

За извършено престъпление по чл. 172 Б от НК е образувано досъдебно производство.