Мерят мускули в Старозагорската опера

  • 05 ноември 2012, 14:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a076137ed3c

Турнир по класически културизъм ще се проведе идната неделя в Стара Загора. Мускулестите мъжги ще демострират форма на сцената на Старозагорската опера.


Организатори на атрактивното спортно събитие са Българската федерация по културизъм и Община Стара Загора, която осигурява и наградния фонд. Той ще бъде разпределен в пет категории - до 168 см, 171 см, 175 см, до 180 см – тежка категория и ветерани над 40-годишна възраст.


Очакват се около 60 състезатели, които ще мерят мускули и класа за директно класиране на Световното първенство по културизъм, което ще се проведе на 24 и 25 ноември в Зала 1 на НДК. За първи път България е домакин на състезание от подобен висок ранг, каза днес по време на пресконференция в Община Стара Загора Данаил Генев, треньор на българския национален отбор по културизъм.


На сцената на Старозагорската опера ще се качат Константин Паскалев, абсолютен европейски и световен шампион, както и старозагорският състезател Росен Иванов, който преди седмица завоюва първо място на едно от най-големите и важни състезания в Европа за аматьори и професионалисти „Арнолд Класик Европа 2012", в категория „Класически бодибилдинг" до 180 см.


Още в началото на мандата ни заявихме, че спортът ще бъде наш приоритет и Стара Загора ще бъде център на важни спортни събития, подчерта кметът Живко Тодоров.