Местан: Идва време за реалната демокрация

  • 08 май 2013, 14:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a174a46f466

Идва време за реална и истинска демокрация, ново управление без ГЕРБ, експертно правителство, подкрепено от повече партии, които ще се обединят около националните приоритети.


Това заяви на предизборен митинг в Черноочене лидерът на ДПС Лютви Местан.


„ Когато преди година нашият почетен председател каза в Джебел, че управлението на ГЕРБ е провалено, и че на него му мирише на предсрочни избори, репликата на един бабаит, министър на културата беше, подсказа я и на Борисов, че „на нас ни мирише на джибри”. Да видим сега на кого му мирише на джибри. На мен пък днес ми мирише на прокуратура”, каза Местан.


„Ние не губим почва под краката си, защото имаме подкрепата на едни истински демократи, български граждани, които са разбрали, че възстановяването на демокрацията е в наши ръце, че без ДПС не е възможно да има стабилно управление”, констатира той.


Според Местан, Бойко Борисов е зависим от партийния си заместник Цветан Цветанов и повтаря пред медиите всяка негова дума.От ДПС съзряха противопоставяне и омраза заради организирането на митинг от ГЕРБ през същото време на метри от централния площад в Черноочене.


„В момента около нас се върти една дама – бивш депутат, сега кандидат за народен представител и слуша какво говори лидерът на ДПС. Ние сме отворена партия, заповядайте по-наблизо, елате сред хората, ако имате желание да станете членове на ДПС. При нас има и етнически българи, защото ние сме отворена неетническа партия. Ако пък някой иска да прави алтернативен митинг, кметът ще разреши провеждането му, защото ние сме толерантни”, заяви Местан, визирайки кандидат -депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева.


Местан отбеляза със съжаление, че през последните 4 години силовите структури на държавната власт са се превърнали в забранена територия за малцинствата и че Вежди Рашидов е бил използван от ГЕРБ за „мирис и параван", за да бъдат изгонени от държавните длъжности над 6000 по политически и етнически съображения.


В митинга в Черноочене участваха кандидатите за народни представители Ердинч Хайрулла, Мукаддес Налбант, Неджми Али.