Мездра къса договор за обработка на отпадъци

  • 04 май 2020, 17:23
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium obs mezdra sesiya 30.04.2020 02

Окончателно решение за прекратяване на договора с "Ресайкъл Груп" ООД-София взе общинският съвет в Мездра. Местният парламент възложи на управителя на мездренската болница да спре процедурата, която щеше да разреши обработката на медицински отпадъци в района на лечебното заведение. Темата предизивка бурни реакции в обществото, а група съветници дори даде сделката на прокурор и я нарече "биологична бомба" за населението.

Същевременно местният парламент възложи на бившия вр. и. д. управител на „МБАЛ - Мездра“ ЕООД д-р Петьо Вълчев да представи писмени обяснения за поставеното в търга условие за използване на имота за „всестранни и производствени дейности по обработка на опасни отпадъци“ и защо не уведомил за това общинските съветници.

Паралелно за отдаване под наем на въпросните помещения ще се проведе публичен търг, като в решението беше добавен следния текст: „при следните условия: за извършване на производствени и търговски дейности, несвързани със събиране, третиране и съхранение на отпадъци”.