Мездра почита паметта нa жертвите на атентат в Германия

  • 18 юли 2020, 16:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1

На 19 февруари 2020 г. в Ханау, провинция Хесен, Германия бе извършен терористичен акт, при който крайнодесен екстремист, воден от ксенофобски подбуди, откри стрелба и отне живота на девет души. Сред тях бе и един наш сънародник - 32-годишният Калоян Велков от Мездра.

В памет на жертвите на кървавия атентат, на 19 юли 2020 г. (неделя) от 10:00 часа на площад „България“ в града (пред сградата на Съвета) ще се състои бдение. За целта в зелените площи, до пилоните, е монтирано възпоменателно табло със снимките на деветимата загинали.

По идея на независимата гражданска “Инициатива 19 февруари” такива бдения се организират на 19-ия ден от всеки месец в родните градове на загиналите.

"Нека си спомним за жертвите като запалим свещичка и поднесем цветя пред възпоменателното табло! И по този начин да почетем паметта им и да засвидетелстваме своята съпричастност към мъката на близките им. Искаме да живеем в свят без расова омраза - свят, в който всеки има право на живот и щастие!“, призовават организаторите на възпоменанието