Минерални бани получава от държавата 750 хил. лева за спорт

  • 30 август 2016, 11:38
  • Default profile Автор Божидар Събев
Medium toplika

хандбал

Община Минерални бани ще получи 400 000 лв за хандбално игрище от държавата. Това е страхотна новина и сериозна подкрепа за женския хандбален тим на „Топлика” Минерални бани, който стана шампион на „Б” републиканска хандбална група през тази година. Игрището ще бъде с изкуствено покритие и осветление. То ще бъде многофункционално. На него освен хандбал ще може да се играе минифутбол, баскетбол и волейбол. Осветлението ще позволи то да се използва вечер. Това е много важно, особено в горещите летни месеци, когато заради високите температури през деня не е препоръчително да се спортува и да се провеждат мачове.

По-рано през годината правителството отпусна целево 350 хил. лева за стадион в село Караманци. Така общата финансова подкрепа от правителството за спорта в Националния курорт в област Хасково е 750 хил. лева.

Областният център Хасково също получава 300 хил. лева от държавата за ремонти на стадиона в парк „Ямача”. В областта ще бъде подпомогната и родопската община Маджарово. Най-малката от 11-те общини в Хасковска област ще получи 300 хил. лева за построяване на физкултурен салон.