Министър мисли 5 дни за оставките в БДЖ

  • 08 ноември 2018, 17:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium rosen

Министърът на транспорта Росен Желязков ще мисли 5 дни дали да приеме оставките на ръководството на БДЖ. Той ще обяви решението си в сряда, стана ясно на брифинг тази вечер.

По време на срещата с членовете на Борда на директорите в „Холдинг БДЖ“ бях запознат с текущото състояние на БДЖ и уверен, че няма текущи проблеми. Съществуващото напрежение в Борда обаче е причината за депозираните от Велик Занчев, Владимир Владимиров и Филип Алексиев оставки днес, заяви Желязков. Той допълни, че в мотивите на депозираните оставки е посочена „невъзможност за работа в екип“.

Росен Желязков обясни, че ще обяви решението си дали приема оставките на тримата следващата сряда, съобщи economic.bg.

„Това не е оценка на тяхната работа, а моето разбиране за отговорност на целия Съвет на директорите“, коментира Желязков и допълни, че ще прецени дали ще уважи заедно заявленията или поотделно. Той засегна и излезлите в медиите публикации за напрежение между членовете на Борда, като ги нарече „частично верни“. 

Относно тиражираната в медиите информация, че изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров е изпратил до ДАНС доклад, свързан с проблемите в дружеството, Желязков уточни, че не знае за съществуването му. „От публикации разбрах, че такъв е изпратен до мен и разбрах, че същият е изпратен до ДАНС, което днес беше опровергано“, заяви Росен Желязков.

Транспортният министър е назначил одит на цялото дружество от 24 октомври, като срокът за одитния документ е 40 дни. Той трябва да провери готовността за изпълнение на зимния график, да анализира състоянието на подвижния състав и други проблеми, които могат да възникнат.