Министър Ненчев: Армейски части са готови да помагат в Кърджалийско

  • 01 февруари 2015, 18:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 545dc743380a2

Обстановката в Кърджалийско се нормализира, кризисната ситуация, предизвикана от поройния дъжд, е овладяна, отчете областният управител Илия Илиев след като обиколи най-невралгичните точки в региона. В края на деня в Кърджали пристигна и министърът на отбраната Николай Ненчев, който похвали институциите за адекватната им реакция и заяви, че има готовност армейски части да се отзоват при нужда във всички краища на страната, където се налага изграждане на диги и евакуация на пострадали.


Заедно с министъра на отбраната в Кърджали бе и главен комисар Николай Николов, началник на ГД „Пожарна безопасност и спасяване на население”. Той определи като изключително тежка ситуацията в област Кърджали и изтъкна, че благодарение усилията на областния управител и институциите от Кризисния щаб в региона няма жертви, нито бедстващи хора.


Екипи на ЕVN работят по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа. Към късния следобед все още без ток са били 12 села. Свалено е нивото на микроязовира в Македонци, който заплашваше да залее главния път за Маказа и къщи в село Глухар.


Язовирите от каскада „Арда” – „Кърджали” и „Студен кладенец” се изпускат контролирано.