Мистичните траки оживяха пред могилата "Шушманец“

  • 01 септември 2019, 10:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 26

Легендата за древните траки за първи път оживя на могилата „Шушманец“ със спектакъла „Мистиката на Долината“ през изминалата вечер. В началото на спектакъла зрителите съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, готови за саможертвени, но и безпощадни атаки. Публиката стана съпричастна със част от мистериите за респект към древно тракийско Божество, като символ на почитта към по-висш Разум. Паметта на Човечеството да бъде запазена, в името на по-добър живот бе отправеното послание със зрелищно лазерно шоу.

Община Казанлък организира спектакъла за мистичната цивилизация на древните траки като част от богатата програма на Празници в Долината на тракийските царе 2019.

В некропола „Шушманец“ могат да бъдат видяни 3 тракийски гробници -светилища – „Хелвеция“, „Грифоните“ и „Шушманец“. Благодарение на усилията на Община Казанлък през последните години и трите храма стават достъпни за туристи. Със спечелени проекти за европейски средства уникалните паметници с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, за да бъдат съхранени за бъдещите поколения.

Със съдействието на Община Казанлък красивия спектакъл реализираха: Прабългарска школа за оцеляване БАГАТУР, Академия ОРФИКА и и игра с лазерни лъчове от ГОЛДЪН РОУЗЕС.