Мизуно и малиново вино на фермерски пазар във Варна

  • 16 май 2019, 13:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium farmers 2

Пролетен Фермерски пазар на открито на паркинга на Varna Mall ще се проведе тази събота - 18 май,  Ще участват над 40 фермери и производители не само от региона, но и от други краища на страната. Работното време на базара ще е от 11 до 18 часа.

Специалният гостуващ щанд на предстоящия пазар е на Ароматна бутикова биоферма от с. Драгомир, Пловдивска област, която отглеждат почти пълна гама култивирани и диворастящи билки за подправки и чайове. Фермата ще предложи пълната гама от чайове, сезонни сушени и пресни билки и подправки, ръчно изработени възглавнички от американ и зебло за ароматерапия с билки, както и други продукти.

За всички любители на чистата, екологично отгледана с любов и в хармония с природата, сезонна храна и продукти, ще има над 40 щанда с богат избор. Пълна гама млечни продукти – краве, козе, овчи и биволски, сирена и кашкавали по стари родопски рецепти, или италиански специалитети, както и пречистено масло, гхи, сметана и други. Ще има различни сушени меса и деликатеси, телешки и агнешки специалитети от биологично отгледани пасищни животни, както и био яйца от пасищни кокошки.

Производители ще предложат различни зеленолистни, между които и по-нестандартната японска салата мизуно, различни видове кейл, валериана /салата Корн/, бели и зелени аспержи, малки бели репички, морковчета. А за всички, които сами отглеждат храната си, ще има разсади и семена на стари, български сортове.

Ще ви опияним с ново малиново вино, тазгодишна реколта, както и с много видове домашни и био вина, от собствени лозови масиви, спечелили различни престижни награди за качество. Имаме и чист, натурален мед и много пчелни продукти, голям избор на сладка от отгледани натурално плодове, както и безкраен избор на закуски, печива, сладкиши, соленки, здравословни сандвичи и веган и сурови десерти; чист шарлан, прясна Занаятчийска паста и горчица и песто.

Ще се предлагат квасените печива.

Ще имате огромен избор от чиста, натурална козметика за лице и тяло – кремове, мусове, сапуни, почистващи води и лосиони, слънцезащитни кремове, шампоани и студено-пресовани и етерични масла за лице и тяло.

Актьорите от Куклен театър Варна ще се погрижат за най-малките посетители, които можете да зарадвате и с натурален шоколад и фермерски сладолед от мляко с истински плодови добавки.