Млад американец ще учи на английски език децата в Гълъбово

  • 18 септември 2018, 11:57
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4 %d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%86

За трета поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ)  в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. 

С  подкрепата на енергийната компания „КонтурГлобал Марица Изток 3”, по международната програма за образователен обмен „Фулбрайт“, Кийгън Скот от Охайо ще продължи да преподава английски език на децата и младежите от Гълъбово и през тази учебна година. Младият преподавател вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да пристигне в България през септември 2017 г. и да започне да работи с гълъбовските деца, е преподавал в Грузия. Той е един от 32-мата помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“ в България през настоящата 2018/2019 учебна година и освен с възпитаниците на ПГЕЕ, ще продължи да работи и с децата и младежите от останалите учебни заведения в Гълъбово.

Само три професионални гимназии в цяла България, сред които и тази в Гълъбово, ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата.