Млад съветник дарява заплатата си на читалище

  • 26 март 2020, 12:57
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 90617824 1619422821544064 1927358993462722560 o

Млад общински съветник в Козлодуй ще дарява заплатата си за нуждите на местното читалище храм-паметник "Христо Ботев". Това стана ясно на извънредно заседание на парламента в атомната столица, на което Светослав Спасов положи клетва. Новият съветник е кадър на АЕЦ "Козлодуй". Има икономоческо образование и е познат като организатор на благотворителни кампании в общината. Той зае мястото на Елица Орманова в групата на ГЕРБ, след като тя подаде оставка, за да работи като съдия в Лом.

“Тук, в тази зала, пред колегите самодейци, обещах, че ако бъда избран за общински съветник, ще дарявам месечното си възнаграждение на козлодуйското читалище. И сега в същата зала положих клетва. За мен това е символично, но работата ми като общински съветник гарантирам, че няма да бъде символична, а напротив – много отговорна, принципна и с отношение към проблемите на жителите на общината”, каза Светослав Спасов, след като зае мястото си в съвета. 

Провеждането на извънредно заседание в Козлодуй се наложи поради необходимост от взимане на решение за кандидатстване с проект пред Фонд „Радиоактивни отпадъци” за  възстановяване елементите на уличното пространство на улиците „Христо Ботев” и „Радецки” Общинският съвет подкрепи предложението.

"Проведохме извънредното заседание на ОбС при спазване на всички противоепидемични мерки – дезинфекция на помещението, спазване на достатъчно разстояние между присъстващите, използване на лични предпазни средства", гарантираха вчера от общинската администрация.