Младежи отнесоха глоби в Сливен за масови сбирки

  • 13 април 2020, 13:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium police 504811 960 720

Продължават сигналите за струпвания на млади хора на едно място в различни райони на града. Това съобщи инж. Снежана Кънева – секретар и говорител на Общинския кризисен щаб по време на редовното заседание тази сутрин. Две са обажданията на денонощния телефон за събиране на възрастни хора. Два сигнала има за неспазване на наложена карантина, пет - за нарушения на санитарно-хигиенните изисквания и един - за завърнал се гражданин от чужбина. Има подадени сигнали и за силна музика.

От полицията съобщават, че в петък, събота и неделя са образувани четири досъдебни производства за неспазване на карантината. Съставени са 44 акта за неспазване на противоепидемичните мерки - липса на предпазни маски от неделя и събиране на едно място. Продължава постоянното полицейско присъствие в кварталите „Надежда" и „Речица". Не е отчетено масово посещение на църквите в неделя, когато се празнува Цветница.

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които са приели сериозно апела на медиците и институциите по време на празника да останат по домовете си. Той се надява, че голяма отговорност ще бъде проявена и на Великден.

Снимката е илюстративна