Младежи реновират счупени пейки в Шумен

  • 01 юли 2020, 14:05
  • Mini %d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0 Автор Иглика Горанова
Medium %d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b8 %d1%88%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd

Младежкият общински съвет тази седмица в Шумен започна кампания за реновирането на пейките, жертва на вандализъм в парк "Кьошковете". "Кьошковете" е местност в Природен парк "Шуменско плато".

Общинският младежки съвет е решил те да бъдат изрисувани, след като бъде проведен конкурс за рисунки в различни теми. 

"Направихме общоградски конкурс с четири теми. Първата тема е флора и фауна на нашия регион, втората тема е с цитати от водещи филми, книги, българско творчество, третата тема е свързана с космос и небе, космически фигури, четвъртата тема е геометрични фигури", каза Петър Бодуров председател на Общинския младежки съвет - Шумен и на Фондация "Подобри" пред БНР

Интересът към кампанията е голям, а младежите на Шумен са все по-активни. Към момента 20 младежи са нарисували 33 скици в различни теми и очакват одобрението на журито от Младежкия съвет.

Младежите са организирали и графити пленер. На няколко стени в Шумен са нарисували символите на града. Дванадесетокласникът Димитър Николов е част от организаторите на "Пейки срещу вандализма".

"Мисля, че с даването на добър пример, когато ние създаваме нещо, на другите ще им е по-съвестно да го рушат", допълни Димитър Николов.

Петър Бодуров коментира, че целта на Общинския младежки съвет в Шумен е да направи промяната за облагородяване на града.