Младежи се събират за състезания и концерт на централния плаж в Бургас

  • 09 май 2017, 16:30
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium burgas3

burgas3

Първото голямо събитие от инициативата на кмета Димитър Николов „Бургас харесва младите” ще се състои тази събота –13 май, на Централен плаж. Проявата се реализира по идея на ученическите и студентските съвети, като целта е да се насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Мероприятието се състои от двa сегмента - спорт и концерт. Спортната част ще започне точно в 09:00 часа и включва плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. Участие в състезанията ще вземат възпитаници на двата университета в града, както и деца от 14 бургаски училища. Предвидени са три развлекателни игри: "Кой по-бързо?", "Пътуваща топка" и "Теглене на въже", в които могат да се включат всички желаещи ентусиасти, независимо от тяхната възраст.

В програмата на концерта са включени много песни и танци, представени от мажоретни състави и фолклорни формации. На сцената ще излязат изпълнители от 6 училища. "Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб" - Бургас ще демонстрира величието на японското бойно изкуство. Начало на концерта - 12:00 часа на сцената на Община Бургас на Централния плаж.