Младежи влизат в обувките на незрящи хора в Ловеч

  • 25 юни 2016, 16:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5e1a64c4 ad94 df12

Доброволците на сдружение "Екомисия 21 век" ще провокират гражданите на Ловеч да усетят, макар и за кратко, какъв е животът на незрящите хора у нас. В центъра на града – на площад „Екзарх Йосиф I” младежите ще проведат различни игри, в които участниците ще трябва да се справят с разнообразни ситуации от ежедневието със завързани очи. Събитието е на 28 юни от 15 часа.


Ще има импровизирано преодоляване на препятствията по градските улици, връзване на обувки и наливане на вода в чаша със завързани очи, намиране на загубена вещ с помощта на белия бастун, разпознаване на монети, „пазаруване”, изкачване на стълби и други.


„Незрящите хора често са невидими за обществото. Много от нас дори не подозират какви са предизвикателствата, пред които те ежедневно се изправят“, коментират доброволците от сдружението. Като провокират минувачите да влязат за малко в обувките на незрящ човек, младежите целят да насочат общественото внимание към проблема и да допринесат за повече разбиране, подкрепа и толерантност.


Инициативата се организира с подкрепата на TimeHeroes Микрофонд.