Младежите на „Локомотив“ спечелиха купата на България по хандбал

  • 16 февруари 2020, 17:25
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium p2560703

Отборът на „Локомотив“-Горна Оряховица триумфира с купата на България по хандбал за младежи до 19 години (М19) на турнира, състоял се в Шумен. Второто място остана за „Спартак“ Варна, трети е отборът на „Фрегата“-Бургас, четвърти се наредиха момчетата от града-домакин на надпреварата.  

В зала „Плиска“ тези четири отбора изиграха много оспорвани мачове и доказаха, че това са най-силни формации в тази възрастова група. До финалите тимовете достигнаха след квалификации, а в Шумен играха по системата „всеки срещу всеки“. Тимът от Горна Оряховица не допусна нито едно поражение в двубоите вчера и днес и заслужено спечели трофея.

Останалите три отбора имаха равни шансове да спечелят медали от надпреварата. С малко повече късмет отличията стигнаха до отборите от Варна и Бургас. Въпреки че останаха четвърти домакините от „Шумен“ изиграха много силни двубои. Те загубиха само с гол от „Фрегата“ (24:25) и с четири от „Спартак“ (28:32). Самото класиране на шуменци на финалите в турнира също е успех, защото отборът в по-голямата си част е съставен от момчета на 15 и 16 години. „Спартак“ от Варна успя да стигне до сребърните медли, след като се наложи над „Фрегата“ с 21:18.

Голмайстор на турнира с 32 попадения стана шуменският хандбалист Андрей Жечев. Той попадна и в идеалната седмица на надпреварата. В отбора на звездите влязоха още Стефан Димитров, Михаел Иванов, Велизар Даскалов от „Локомотив“ ГО, Тодор Милев и Александър Николов от „Спартак“, Атила Хасан от „Фрегата“.

Наградата за най-добър вратар получи Николай Петров от „Спартак“, а тази за най-добър защитник взе Николай Генов от „Локомотив“. За най-полезен играч на турнира бе определен Михаел Иванов от „Локомотив“.