Младежкия духов оркестър на Ловеч жъне успехи във Франция

  • 22 август 2019, 21:50
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium fb img 1566461348179

Младежката формация към Представителния духов оркестър на Община Ловеч и мажоретен състав  с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки се представи блестящо на няколкодневно турне във Франция. Ловешкият състав бе поканен на фестивала в Менде, който се състоя на 17, 18 и 19 август.

Участие взеха и състави от няколко френски града, както и от Испания, Швеция, Унгария, Германия и Бразилия.

Ловчалии се представиха с богат репертоар, който включваше парадни маршове, поп и евъргрийн песни. А изпълнението на българската фолклорна музика предизвика изключителен интерес и фурор сред публиката.

Домакините бяха впечатлени, че по-голямата част от музикантите са в ученическа възраст. Българка, която живее във Франция пък написа в социалните мрежи: 

„Мажоретният състав на гр. Ловеч и младежкият духов оркестър за пореден път очароваха французите.  Днес аз бях изключително горда и щастлива да гледам тяхното участие на празника на град Mende, France."

Последният ден от фестивала ловчалиите имаха среща с кмета на град Менде, който ги приветства с подарък и изрази благодарността си от участието им във фестивала по случай празника на града.