Млади предприемачи от Дряново даряват велосипеди на нуждаещи се деца

  • 14 март 2016, 08:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 7cd2 3a7d

За втора поредна година стартира инициативата "Колело за смет, за дете велосипед". Идеята е на млади предприемачи от Дряново, чиято мисия е да преобразяват стари велосипеди в уникални произведения на изкуството. Идеята на ицициативата е да се осигурят колела на деца от семейства, които нямат финансова възможност да купят велосипед. Всеки, който иска да помогне на кампанията, може да дари стар и непотребен велосипед, от чиито части ще бъдат сглобени колела за деца в нужда.


Миналата година над 70 деца от Дряново получиха велосипеди от инициативата. Тази година организаторите са си поставили за цел да достигнат до над 200 деца от пет други български града - Попово, Лом, Кнежа, Нова Загора, Кубрат. Кампанията започва на 14 март 2016 година и ще продължи до 5 юни 2016 г. Ще премине през три етапа.


В първия етап ще се събират старите и непотребни велосипеди от всеки, който иска да дари. През април и май ще се организират няколко работни уикенда, в които всеки желаещ ще може да помогне на организаторите с ремонтирането и сглобяването на новите колела. В третия етап готовите байкове ще бъдат дарени на деца от петте града. Организаторите на кампанията работят съвместно с Дирекциите за закрила на детето по населените места, за да определят кои са най-нуждаещите се деца.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.