Младите на Кърджали искат светли улици

  • 21 декември 2012, 13:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0a8f6735d0

Около 40 души се събраха снощи пред сградата на общината в Кърджали , за да осветят с фенери небето над града, който в последно време разчита основно на лунната светлина.


Със запалени хартиени фенери младите хора на Кърджали протестираха срещу липсата на улично осветление. Инициативата проходи в социалната мрежа фейсбук по идея на Руслан Терзиев, организационен секретар на младите  гербери, и за отрицателно време събра десетки привърженици. 


Търсеният ефект явно се е получил, тъй като бдителни граждани са уподобили фенерите на НЛО. „Посрещаме Коледа в мрак и по нищо не личи, че е празник. Затова решихме да напомним на местната власт, че трябва да се погрижи за лампите, в противен случай ще напълни ортопедията по празниците”, коментираха авторите на акцията. 


Освен, че светят летящите фенери имат и друго предназначение. В Китай ги наричат още фенери на желанията. „Нашите желания са Кърджали да стане по-светъл и по-приветлив, с по-малко бездомни кучета, повече спортни игрища и велоалеи, обясниха младежите. Те възнамеряват да  пуснат посланието си да „прелети” над фейсбук, за да тестват колко души ще го харесат и ще се присъединят.


 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!