Мобилна станция ще замерва въздуха в Големо село до ТЕЦ "Бобов дол"

  • 23 февруари 2020, 11:41
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium %d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f

Мобилна станция е позиционирана в центъра на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ "Бобов дол", за замерване за фини прахови частици и вредни емисии при работата на централата, които ще продължат седмици, каза кметът Васил Васев. Замерванията вероятно имат връзка и с постоянните проверки, които се правят в централата от РИОСВ по разпореждане на прокуратурата  за изгаране на отпадъци, добави той.

Най-после резултатите не се крият и официално е обявено, че замърсяванията на въздуха в Големо село са в пъти над допустимите норми. Досега истината не се казваше. А нещата са страшни - показателите за фини прахови частици, за серен диоксид  са двойно по-високи,   притеснява се кметът. Той  получил резултатите от предишно замерване  в петък. Според него мобилната станция ще е пред кметството две седмици

 Малко странно, но когато разположили станцията в Големо село ТЕЦ-ът спрял работа заради авария, казаха от охраната на централата. Те, от ТЕЦ-а,  така правят - има ли замервания на въздуха, спират работа, отбеляза и кметът на Бобов дол Елза Величкова. 

Снимка: Автора