Мобилни чешми със сапун монтираха в Сливен

  • 12 април 2020, 08:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium viber image 2020 04 10 13 59 33

Шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете вече са монтирани на пазара и църквите в Сливен - "Свети Димитър", "Свети Никола", "Света София", "Света Богородица" и "Света Троица". Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април. Целта е чешмите да бъдат използвани от евентуални посетители по време на празниците, но Общината апелира гражданите да останат по домовете си заради извънредното положение и необходимост от спазване на мерките за безопасност.

Кметът Стефан Радев призовава вярващите към отговорност и личен пример, който да дадат в тази безпрецедентна ситуация. "Предпазливостта и самодисциплината са много важни за преодоляването на кризисни моменти, при които си даваме сметка какво имаме и как трябва да го съхраним. Нека бъдем дисциплинирани и разумни, да мислим за близките си и да правим най-доброто за тях", каза кметът Стефан Радев.

В събота и неделя пазарът в Сливен работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8 до 16 часа. Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея. Задължително е всеки търговец да спазва лична хигиена и да извършва дезинфекция на сергията си.

Снимка: общината