Модерен централен площад ще има Кнежа

  • 21 май 2019, 15:49
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 61025709 1099682493551294 9013798252947963904 n

С модерен площад ще може скоро да се похвали Кнежа. Вече е факт договорът за финансиране на инвестицията, обяви вчера кметът на общината Илийчо Лачовски. Със средства по програмата за развитие на селските райони централният площад "Пенчо Янкулов" ще придобие нова визия и ще стане по-привлекателно място за жители и гости на града. 

Предвижда се подмяна на съществуващата настилка и монтаж на новото градско обзавеждане - бетонови велостойки; бетонови пейки; бетонови кашпи; бетонови кошчета за боклук; парапети; ограничители за паркиране; осветителни тела.

Ще бъдат обособени и „островно“ разположени кътове за сядане, цветни лехи, както и вградено осветление. Ще има нови зелени площи в западната част на площада, където ще се засадят цветни дървесни видове. сни видове.

В проекта е включено и изграждане на нов фонтан, около който се организират „островните“ кътове за отдих. В него ще се изгради елемент от няколко части с гравитачно-падаща вода. По дъното на фонтана ще се монтират дюзи, които ще хвърлят водни струи на различна височина, като те ще се осветяват нощем за по-силен ефект.

"Чрез тази инвестиция ще се създаде изцяло нова градска среда, ще се подобри и увеличи зелената система и ще се осигури достъпна среда, включително и за хората с увреждания.

Правим още една стъпка напред в превръщането на Кнежа в красив европейски град с устойчива, естетична и безопасна градска жизнена среда!“, категоричен е кметът на общината Илийчо Лачовски.