Модерни кметства и цветни стълбове посрещат в Северозапада

  • 15 май 2020, 16:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 02 ruska bela kmetstvo remont 2020 02

Приключи ремонтът на кметствата в мездренските села Ребърково и Руска Бела. Той беше извършен от служители на Общинско предприятие (ОбП) "Чистота" в периода от края на месец март до началото на месец май, съобщиха от общината в Мездра. 

В кметство Ребърково старата дървена дограма на кметския кабинет е подменена с PVC, стените са шпакловани и пребоядисани, монтирани са окачен таван от гипсокартон и ламиниран паркет на пода. Сменена е също входната врата на стаята и освежен коридорът, където е монтиран нов прозорец.

"Искам да изразя своята огромна благодарност към г-н Иван Аспарухов и неговия екип, към ръководството на ОбП "Чистота", както и към всички, които взеха участие в ремонтните дейности, заяви по този повод кметският наместник на Ребърково Петър Петков. Благодаря и за назначенията на старши специалист "АОН" и на общ работник към Кметството, с който вече променяме облика на селото, както и за предоставената техника от ОбП "Чистота". Специални благодарности на инж. Тодор Христов и на Цанко Цанев за добре свършената работа. Надявам се да продължим да работим все така!".

С помощта на общия работник, назначен към Кметството, са окосени около 8 дка тревни площи - двора на бившата детска градина, детската площадка в центъра, градинката до кметството, двора на църквата и на входа на селото. Предстои да се окосят още около 4 дка в района на кв. "Гарата" и ремонт на автобусната спирка.

С напълно обновен вид вече е и кметският кабинет в Руска Бела, където освен горепосочените дейности е ремонтиран покривът на сградата на Кметството, който от години беше в окаяно състояние.

"Огромно "Благодаря!" на Община Мездра и на ОбП "Чистота", сподели в тази връзка кметският наместник на Руска Бела Владимир Пенчев. Големи благодарности от сърце и на дарителите, които осигуриха новия балатум, полилей и цветната аранжировка. Нека продължим заедно да вървим по пътя към Европа още дълги години занапред!"

В дните около Великден и Гергьовден електрическите улични стълбове в селото бяха украсени с български и европейски символи - националния трибагреник, флага на Европейския съюз и други. Най-атрактивна обаче е картината на момък и девойка в народни носии, нарисувана от единайсетокласничката Анастасия Панчева, с която преди време тя печели сребърен медал на международен конкурс в Турция.

Наскоро младежи от Руска Бела монтираха - със средства, осигурени от кметския наместник на селото - желязна успоредка в двора на детската градина, като по този начин осигуриха възможност на всички желаещи да спортуват.

 

снимки: община Мездра