Модернизират 4 гимназии в Пазарджишко с европари

  • 24 септември 2020, 06:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 640 %d0%bf%d0%b3%d0%b8%d0%bc

Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство и ремонт по проект "Обновяване и модернизация на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН, финансиран от ОП "Региони в растеж".

Символична първа копка даде старт на проекта за изграждане на физкултурен салон в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик.

В същото училище освен физкултурен салон ще бъдат изградени и външна спортна площадка, предвидено е оборудване и осигуряване на достъпна образователна среда и поставяне на външен асансьор.

В Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пазарджик финансирането е за вътрешен основен ремонт на ученическо общежитие и изграждане на достъпна архитектурна среда в основната сграда.

В Професионалната гимназия по механоелектротехника в областния град проектът е за основен ремонт на покрива на училището, изграждане на ограда на двора и спортна площадка.

Във Велинград проектът ще се реализира в Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов". В учебното заведение ще се построи нов физкултурен салон,ще бъде основно ремонтирана и санирана училищната сграда, ще се оборудват кабинети с компютри, лаборатории по физика, химия и ще се обнови ученическата столова.

Снимка: ПГИМ-Пазарджик