Можем да загубим единствената си връзка с Пловдив, алармира кметът на Лъки

  • 31 януари 2016, 12:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 577eac7e f99f b5b6

Третокласната пътна мрежа в община Лъки е в трагично състояние, има пропадания. Това каза за „Фокус инж. Валентин Симеонов, кмет на общината.


По думите му, още към края на предишния му мандат е имало комисия с Областно пътно управление – Пловдив, която е маркирала всичко това и е констатирала, че трябва да се пристъпи към ново проектиране, финансиране и ремонт на цялата третокласна пътна мрежа.


„Жалкото при нас е, че ако не се вземат спешни мерки, може да се стигне до пропадане, а това ни е единствената връзка с областния център. Това е проблемът. Знаете, че имаше пропадане на главния път и с дни пътят беше затворен”, коментира инж. Валентин Симеонов.


Кметът на Лъки добави, че останалите пътища са в сравнително добро състояние. „В момента тече процедура за изработване на проект за третокласната пътна мрежа – Юговски разклон-Лъки-границата със Смолян. По документи, до 150 дни след избора на фирма-изпълнител трябва да се направи проектът и след това да се пристъпи към финансиране. Ние нямаме друга връзка освен автомобилен транспорт. Надявам се държавата да ни помогне само за този път от третокласната пътна мрежа – връзката с областния център”, каза още инж. Валентин Симеонов.


Той посочи, че все още има сняг и не може да се установи дали има поражения по пътната инфраструктура в общината. „Предполагам, че другата седмица, след като се стопи, ще стане ясно дали има проблеми. Не мисля, че може да възникне проблем от тези свлачища, които се образуваха миналата година в близост до детската градина и до жилищен блок. Засега няма видимо движение няма. Проблем може да възникне евентуално през март и април при активно снеготопене”, коментира кметът на Лъки.


Инж. Валентин Симеонов посочи, че най-вероятно до края на февруари ще бъдат финансирани двата обекта и ще в възможно да се предприемат мерки и да се изградят необходимите подпорни стени.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.