Момчил Станков: Ако стана кмет, Видин ще има инванзивна кардиология

  • 10 октомври 2015, 14:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d553e5c 2684 c7e8

Ако стана кмет на Видин в областната болница ще заработи инванзивна кардиология. Това заяви на среща с лекари кандидатът за кмет на Видин от дясната коалиция „Надежда” Момчил Станков. Настоящият областен управител се зарече, че първият пациент на новото отделение ще бъде приет в началото на 2016 година. Сега видинчани са принудени да търсят инванзивно лечение в Плевен, Враца и София.


Момчил Станков обеща да бъде обновена сградата на ДКЦ – 1, както и да се осигурят средства по проекти за снабдяване с нова медицинска апаратура. Ще обнови и кабинетите на лекарите в селата на общината. Те също ще бъдат оборудвани  с най-необходимите медицински средства.Сега бюджетът на общината се влага само в сметосъбиране, охрана, озеленяване. Затова аз ще въведа програмен бюджет, в който парите да стигат и за други нужди, обеща кандидатът.


Лекарите приеха с облекчение обещанието за откриване на инванзивно отделение. Те настояха да бъде обърнато внимание на младите лекари. Те трябва да бъдат поощрявани с жилища от общината, както и със средства за издръжка.